Рада запровадила в Україні авторизованих економічних операторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада запровадила в Україні авторизованих економічних операторів

Казна та Політика
1112
Верховна Рада підтримала в цілому законопроект №1048 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів».
За ухвалення відповідного рішення проголосували 270 народних депутатів.
Про це повідомляє прес-служба уряду.
Основна мета законопроекту – запровадження в Україні дієвого інституту авторизованого економічного оператора (АЕО), аналогічного тому, що функціонує в ЄС.
Суть програми АЕО полягає у встановленні довірчих відносин бізнесу і митниці. Сьогодні програми АЕО вже реалізовано у 83 країнах світу, ще 19 країн знаходяться в активній стадії впровадження, крім того, у світі уже укладено 78 Угод про взаємне визнання АЕО. За даними ЄС, понад 80% усіх митних оформлень здійснюється підприємствами, які використовують інструменти програми АЕО.
Майбутнє визнання статусу АЕО митними органами країн ЄС забезпечить участь українських АЕО у формуванні так званих безпечних ланцюгів постачання товарів, надасть суттєві спрощення при здійсненні митних формальностей для відповідального бізнесу, підвищить їхню конкурентоспроможність на зовнішньому та внутрішньому ринках.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас