День фінансів, 1 жовтня: правило увімкнутих фар, прогноз Morgan Stanley щодо гривні, менше "дрібних" монет в обігу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 1 жовтня: правило увімкнутих фар, прогноз Morgan Stanley щодо гривні, менше "дрібних" монет в обігу

853
Вівторок, 1 жовтня. Разом з жовтнем українців зустрічає багато нового:
Копійка вже не береже. Від сьогодні НБУ вилучає з обігу монети номіналом 1, 2 і 5 копійок. Хоча до 18 жовтня магазини, громадські заклади здаватимуть залишки монет в банки, які передаватимуть їх НБУ для утилізації.
Прогнози Morgan Stanley і курс гривні. Один з найбільших банків США Morgan Stanley оновив свій прогноз щодо курсу української гривні і темпів економічного зростання України. Так, банк прогнозує, що в 2019 році гривня не опуститься нижче ніж 26,5 гривні за долар.
Нові реквізити для біометрики. За документ, що дозволяє українцям виїжджати в деякі країни без оформлення візи, потрібно буде платити за новими реквізитами. До речі, в нашій новині. ми також додали список ЦНАП і центри «Паспортного сервісу», які оформляють біометричні документи.
«Зелений» тариф на е/е для приватних домогосподарств. З 1 жовтня 2019 року встановлено «зелений» тариф на електричну енергію, вироблену за допомогою сонячних електростанцій (СЕС) приватних домогосподарств з потужністю до 30 кВт. Раніше, 6 серпня, Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який повертає право на продаж зайвої електроенергії за «зеленим» тарифом.
«Київстар» припиняє підтримку шести тарифних планів. З 1 жовтня компанія припиняє підтримку деяких тарифних планів. Нові клієнти Kyivstar не матимуть до них доступ. При цьому абоненти, які вже підключені, можуть використовувати старі тарифи на колишніх умовах.
Правило увімкнених фар. З 1 жовтня почало діяти правило, коли на всіх автомобілях поза населеними пунктами повинно бути увімкнено ближнє світло фар. Відповідальність за це порушення – лише попередження, відповідно до статті 125 Кодексу. Накласти штраф за їзду без фар поліцейські не мають права.
Нова митниця. Ні, не з жовтня. Уряд запустить нову митницю, яка має якісно допомагати бюджету вже з 1 листопада. Гончаров уточнив, що уряду потрібно ще трохи часу, щоб завершити перезавантаження влади, в тому числі і в митній службі.
До речі, про те, як формують бюджет і чому часто бюджети України наперед нереалістичні, можна подивитися у новому відео:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас