Кабмін прописав нові стандарти доступності послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін прописав нові стандарти доступності послуг

Казна та Політика
784
Кабмін оприлюднив стандарт доступності публічних сервісів і послуг, в якому описані критерії якості надаваних послуг на наступні 5 років.
Про це йдеться у програмі уряду, оприлюдненій на сайті Верховної Ради.
У сфері доступності освіти зазначено наявність швидкісного Wi-Fi Інтернету не менше ніж 100 Мбіт/с. Кабмін спонукає дотримуватися комп’ютеризації шкіл: на кожні 300 школярів пропонується організовувати як мінімум 2 комп’ютерні класи по 15 комп’ютерів.
Окремим пунктом виділено обов’язкову наявність туалетних приміщень в будівлі освітнього закладу, і 100% доступність до них для дітей з особливими потребами. Те саме стосується доступу до кожного поверху школи.
Також в стандартах є пункт про 100% доступність до будь-яких адміністративних будівель для людей з інвалідністю.
Встановлено конкретний час прибуття наряду поліції, пожежної і “швидкої” на місце подій: у місті до 10 хвилин, за межами міста – до 20 хвилин.
У сфері адміністративних послуг від МВС стандартами зазначено, що переважна більшість послуг має надаватися онлайн (не стосується отримання водійських прав). Часова доступність до ЦНАП повинна становити до 30 хвилин.
За новими стандартами соціальних послуг, діти не будуть жити в інтернатах. Протягом місяця дитина потраплятиме в малий груповий будинок або дитячий будинок сімейного типу.
Запропонований стандарт: 1 малий груповий будинок або 1 дитячий будинок сімейного типу на кожні 8-10 дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас