Рахункова палата заявила про нецільове використання 1 млрд гривень на програмах АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата заявила про нецільове використання 1 млрд гривень на програмах АПК

Аграрний ринок
377
Минулого року майже 40% загального обсягу державної підтримки АПК, виділені за двома бюджетними програмами, отримали чотири пов’язані між собою підприємства.
Про це свідчать результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих на надання державної підтримки агропромисловому комплексу, повідомляє прес-служба Рахункової палати.
Під час аудиту було виявлено, що Мінагрополітики через недосконалі механізми надання державної підтримки, виділив майже 1 млрд грн окремим суб’єктам господарювання, зі статусом юридичної особи, що становить майже 40% загального обсягу державної підтримки за двома програмами.
Водночас Закон України «Про державну підтримку сільського господарства України» передбачає, що з 1 січня 2018 року одному сільськогосподарському товаровиробнику раз на рік може надаватися дотація не більше ніж 150 мільйонів гривень. При цьому враховуються пов’язані з таким товаровиробником особи.
Загалом за вищевказаними програмами минулого року з порушенням законодавства використано понад 1 млрд грн та не за цільовим призначенням 6,6 млн гривень. Встановлений факт нанесення збитків держбюджету у сумі 3,2 млн грн та 16,8 млн грн неефективного управління коштами, які внаслідок їх невикористання, повернуто до держбюджету.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас