Нацбанк повідомив, скільки банкнот гривні виготовив за 25 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк повідомив, скільки банкнот гривні виготовив за 25 років

Казна та Політика
1267
За чверть століття Банкнотно-монетний двір Національного банку України виготовив майже 25 млрд банкнот гривні та 11 млрд розмінних і обігових монет.
Про це розповів генеральний директор БМД Володимир Баглай під час прес-туру, присвяченому 25-річчю Банкнотно-монетного двору – підприємства, що виготовляє українські гроші з 1 жовтня 1994 року.
Банкнотно-монетний двір (БМД) на 100% забезпечує потреби України у виготовленні власної грошової одиниці: банкнот, розмінних, обігових та пам’ятних монет.
Як наголосив начальник управління організації виготовлення і захисту грошей Департаменту грошового обігу НБУ Володимир Тищенко, система захисту банкнот гривень знаходиться на високому рівні, співставному з рівнем систем захисту провідних валют світу. Водночас кількість вилучених підробок національної валюти є стабільно низькою.
«Банкнота номіналом 1 000 гривень має більше 20 елементів захисту, що дозволяють гарантовано підтвердити її справжність», – зазначив Тищенко.
Він додав, що введення в обіг нової банкноти номіналом 1000 гривень зробить розрахунки для громадян і бізнесу зручнішими, сприятиме зменшенню операційних витрат банківських установ та витрат на інкасацію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас