США проведуть нове розслідування щодо Facebook, Google і Amazon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США проведуть нове розслідування щодо Facebook, Google і Amazon

Фондовий ринок
270
Компанії-гіганти Facebook Inc, Amazon.com Inc і Google Alphabet Inc очікує нове розслідування в Конгресі США щодо проблеми конкурентності на цифровому ринку.
Про це повідомляє Bloomberg.
Як зазначається, голова комітету Палати представників з питань малого бізнесу Надія Веласкес планує запросити представників цих компаній на слухання в Конгресі в кінці жовтня або на початку листопада.
“Голова Веласкес вважає, що малий бізнес заслуговує конкуренції на рівних умовах, і сподівається, що слухання дадуть можливість комітету проаналізувати, як малий бізнес розвивається, враховуючи домінування великих технологічних компаній у сферах електронної комерції до інтернет-трафіку”, – заявила прес-секретар Веласкес.
В Amazon, Facebook і Google не прокоментували цю інформацію.
Раніше повідомлялося, що міністерство юстиції США має намір почати нове розслідування проти Facebook у зв’язку з імовірними порушеннями антимонопольного законодавства. Це розслідування за клопотанням генпрокурора Вільяма Барра відбувається паралельно з іншим, яке ініціювала Федеральна комісія з торгівлі. Цей орган проводить власне розслідування щодо того, чи завдало шкоди конкуренції поглинання компанією-гігантом інших фірм.
Крім того, діяльність Facebook вже розслідують генпрокурори низки американських штатів і судовий комітет Палати представників Конгресу США.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас