СОТ більш ніж удвічі погіршила прогноз-2019 щодо зростання світової торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ більш ніж удвічі погіршила прогноз-2019 щодо зростання світової торгівлі

Світ
365
Всесвітня торгова організація (СОТ) більш ніж удвічі погіршила прогноз щодо зростання обсягів світової торгівлі в поточному році – до 1,2% з квітневих 2,6%.
Про це йдеться в релізі організації.
“Обсяг світової торгівлі товарами, як очікується, збільшиться на 1,2% в 2019 році. Це значно нижче прогнозу квітня щодо зростання торгівлі, який становив 2,6%”, – йдеться в релізі. У 2020 році СОТ очікує прискорення зростання торгівлі до 2,7%, проте це також гірше від весняного прогнозу в 3%.
СОТ називає головним негативним фактором для прогнозу торговельні конфлікти. Ризиками також є фінансова волатильність і макроекономічні шоки. Як наголошується в релізі, в першій половині поточного року зростання експорту та імпорту сповільнилося у всіх регіонах світу. Торгові ризики залишаються досить високими, і прогнози на 2020 рік залежать від того, наскільки стабілізується ситуація.
Між найбільшими економіками світу, США і Китаєм, з 2018 року йде так звана торгова війна. За цей час сторони не раз сідали за стіл переговорів, в яких відзначали прогрес, проте в результаті знову взаємно підвищували імпортні мита.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас