Hyundai створила підрозділ з розробки автомобілів, що "літають" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai створила підрозділ з розробки автомобілів, що "літають"

Фондовий ринок
268
Компанія Hyundai Motor Group вступила в перегони з розробки автомобілів, що “літають”.
Про це повідомив сайт Nikkei з посиланням на офіційну заяву південнокорейського виробника.
Це перше відчутне вторгнення Hyundai в нішу повітряного міського транспорту (urban air mobility) для автономного і керованого перевезення вантажів і пасажирів, що зароджується у всьому світі. Розробкою перспективних повітряних транспортних засобів займатиметься спеціальний підрозділ Hyundai Motor.
Розміри фінансування проектів поки що не визначені. Раніше компанія повідомляла, що на підтримку «футуристичних» проектів в автомобільному транспорті вона готова інвестувати в 2019 році до 2,4 трлн південнокорейських вон ($2 млрд) ― це в чотири рази більше, ніж у 2018 році.
Автомобілі, що “літають”, Hyundai досі воліла розробляти самостійно, хоча для керівництва підрозділом запросила фахівця з НАСА Шина Джейвона (Shin Jaiwon). Джейвон понад 11 років керував у Національному аерокосмічному агентстві США розробками і проектами.
Як вважають аналітики, ринок автомобілів транспортного призначення, що «літають», в наступні 20 років досягне обсягу $1,5 трлн.
Ринок традиційних автомобілів, навпаки, скорочується. Так, у 2018 році в усьому світі було продано 78,6 млн нових авто, що на 1,4 млн менше, ніж у 2017 році. В 2019 році, вважають аналітики компанії Statista, обсяг продажів машин скоротиться ще на 2% – до 77 млн штук.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас