У Китаї розробили 500-мегапіксельну "суперкамеру", яка може миттєво впізнати людину в натовпі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї розробили 500-мегапіксельну "суперкамеру", яка може миттєво впізнати людину в натовпі

Світ
746
Китай вже активно використовує технологію розпізнавання облич для виявлення злочинців, контролю учнів і навіть для купівлі громадянами залізничних квитків.
Тепер влада хоче підключити до системи відеоспостереження нову 500-мегапіксельну камеру, здатну «захоплювати тисячі облич у найдрібніших деталях, генерувати дані в хмарі і знаходити конкретну мету в лічені секунди».
Система хмарних камер на базі штучного інтелекту була розроблена у співпраці з шанхайським університетом Фудань і Чанчуньским інститутом оптики, точної механіки і фізики Китайської академії наук. «Суперкамера» в п’ять разів перевершує можливості людського ока, вона може знімати панорамні фотографії з детальним зображенням кожного обличчя, що дозволяє використовувати її в багатолюдних місцях.
Крім того, пристрій відповідає принципам національної оборони, військової та громадської безпеки, тому може використовуватися на кордонах, військових базах та базах запуску супутників.
Технологія розпізнавання облич стала предметом активних обговорень серед законодавців і суспільних груп, які відстоюють громадянські свободи в усьому світі, не кажучи вже про питання конфіденційності в країні, відомій своїми вкоріненими методами стеження за громадянами. Китай – найбільш контрольована країна в світі. У Піднебесній встановлено близько 200 млн камер відеоспостереження, і до 2020 року їх кількість може зрости до 626 млн.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас