Гончарук про подальшу роботу ФОПів: Малим переживати не варто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук про подальшу роботу ФОПів: Малим переживати не варто

Фондовий ринок
2951
Кабінет міністрів України має намір припинити практику ухилення від сплати податків середнім і великим бізнесом за допомогою схеми з фізичними особами-підприємцями (ФОПами), які фактично є співробітниками таких підприємств.
Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук в ефірі одного з телеканалів.
«Наш уряд точно не буде ганятися за дрібним підприємцем. Нас точно не цікавить знайти того дрібного підприємця, українця, який щось заробляє. Це точно не мета. Коли ви заходите у дорогий ресторан в Києві, ви розраховуєтесь, як правило, вам дають два або три чека. Чому? Все дуже просто. Тому що це не ресторан, а зграйка ФОПів, яка використовує свої привілеї, які держава створила для дрібних підприємців, ховається, прикидається дрібними, щоб когось обдурити», – сказав він.
За словами прем’єра, така схема часто використовується у сфері послуг або «кришуванні» контрабанди.
«Дрібним переживати нема чого, але тим, хто великий, середній і приховує це, намагається вдавати із себе сто-двісті дрібних підприємців, у тих будуть проблеми», – сказав він.
При цьому Гончарук наголосив, що уряд поводиться гуманно з тими, хто поки продовжує користуватися такою схемою.
«Ми не починаємо за ними ганятися. Ми їм говоримо, що через істотний період часу правила зміняться. Будь ласка, перебудуйте свою бізнес-модель таким чином, щоб ви змогли працювати в легальному полі», – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас