Криклій запросив до співробітництва Європейський інвестиційний банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криклій запросив до співробітництва Європейський інвестиційний банк

Казна та Політика
171
Міністр інфраструктури Владислав Криклій провів зустріч із Жан-Еріком де Загоном, Головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні.
Про це повідомила прес-служба відомства.
Учасники зустрічі обговорили можливість залучення кредитних коштів ЄІБ для придбання систем зважування автомобілів в русі Weigh in Motion (WiM), можливість участі ЄІБ у проєкті з реконструкції та модернізації флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», а також поточні спільні проєкти.
Владислав Криклій зауважив, що залучення додаткового фінансування для проєкту Weigh in Motion вплине не тільки на автодорожню галузь, а і на транспортний сектор в цілому.
Міністр інфраструктури зазначив, що нещодавно Верховною Радою було прийнято два важливі законопроєкти, які дають можливість повного впровадження систем зважування в русі по всій Україні: Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю” та Закон “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування Державного дорожнього фонду”.
«Для впровадження системи зважування в русі (WiM) по всій території України нам необхідна підтримка та досвід Європейського інвестиційного банку. Ми хочемо встановити дані системи поблизу всіх великих логістичних центрів, портів та промислових об’єктів. Для цього нам необхідно як мінімум 146 таких комплексів. Поширення систем WiM по всій країні сприятиме збереженню дорожнього покриття, а також підвищенню безпеки дорожнього руху», – наголосив Владислав Криклій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас