Volocopter повідомила, де планує запустити сервіс електричного повітряного таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volocopter повідомила, де планує запустити сервіс електричного повітряного таксі

Технології&Авто
214
Німецька компанія Volocopter, що розробляє безпілотне електричне літаюче таксі, назвала одним з найбільш ймовірних місць комерційного запуску цього проекту Сінгапур.
Компанія розраховує продовжити польоти на короткі відстані за ціною поїздки на лімузині. Вона вже працює з сінгапурськими регуляторами, плануючи виконати публічний випробувальний політ в найближчі місяці. Її керівник повідомив, що Сінгапур, Дубай і Німеччина — ринки, найбільш відкриті для повітряних таксі.
Поки що впровадженню сервісів повітряних таксі заважає відсутність регулюючих норм та інфраструктури, а також проблеми безпеки. Компанія Volocopter планує почати комерційну експлуатацію своїх багатогвинтових апаратів протягом найближчих двох-трьох років. Перші комерційні рейси будуть пілотовані, тому в кабіні залишиться місце тільки для одного пасажира, але через п’ять-десять років у компанії сподіваються перейти до повністю самокерованих польотів. До теперішнього моменту апарати Volocopter вже виконали більш ніж 1000 випробувальних польотів, частина з яких — з дистанційним управлінням або автономно за заздалегідь визначеними маршрутами.
У число інвесторів Volocopter входять Daimler, Intel і Geely. Сумарно вони володіють приблизно третьою частиною компанії.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас