Американці створили літаючі зарядки для дронів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці створили літаючі зарядки для дронів (відео)

Технології&Авто
505
У США розробили літаючу зарядну станцію для дронів. Розробники сподіваються, що тепер не потрібно робити складний вибір між вагою батарей і часом, який дрон може провести в повітрі.
Система-прототип складається з великого дрона вагою 820 грамів, у якого дуже скромна батарея — 2,2 А*год. Її вистачає лише на 12 хвилин польоту. Однак це не все: на дроні зверху укріплена “воронка” зарядної станції. І підтримують його в повітрі невеликі дрони-заправники. У них батарея всього на 0,8 А*год, а також додатковий вантаж — батарея для зарядки на 1,5 А*год.
Скромного акумулятора вистачає тільки на те, щоб піднятися в повітря до великого дрону і сісти на нього зверху, живити його від зарядної батареї. Ось який це має вигляд:
Кожна літаюча батарея продовжує час знаходження великого дрона приблизно на п’ять хвилин. Змінюючи один одного, дрони-заправники роблять політ дрона зі струмоприймачем теоретично майже вічним — поки його компоненти працюють.
Після того, як команда навчила дрони-заправники влучно і м’яко приземлятися, вони збільшили час великого дрона в повітрі в п’ять разів – з 12 хвилин до години.
Особливо цей підхід актуальний для військових — наприклад, для продовження місії дрона-спостерігача, а також для фотозйомки і картографування з висоти. В деяких випадках простіше замінити один дрон з камерою іншим повноцінним дроном, але якщо на ньому встановлено унікальне обладнання, підхід з дозаправкою може бути затребуваний.
На наступному етапі інженери навчатимуться повноцінній дозаправці в повітрі – на свіжому повітрі і в умовах, коли головний дрон продовжує рух.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас