В ЄБА запропонували податкові компроміси на 2020 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄБА запропонували податкові компроміси на 2020 рік

Казна та Політика
452
Європейська бізнес асоціація (ЄБА) пропонує на 2020 рік підвищити ставки для залізної руди з 8% до 10% та встановити мінімальний поріг рентабельності на рівні 150% від облікової ставки НБУ.
Про це йдеться у коментарі Асоціації щодо можливих податкових змін у рамках законопроектів №1210 та №1210-1.
В ЄБА підкреслили, що зараз, коли йде бюджетний процес, поспіх у введенні нових правил може нашкодити податковим надходженням як у короткостроковій, так і в більш віддаленій перспективі.
“Як компромісне рішення, тимчасово на 2020 рік, можна розглянути варіант підвищення ставки для залізної руди з 8% до 10% та встановити мінімальний поріг рентабельності на рівні 150% від облікової ставки НБУ, що дозволить збільшити надходження в державний бюджет і не буде мати катастрофічних наслідків для бізнесу”, – йдеться в заяві.
При цьому ЄБА нагадала про відкритість бізнесу до діалогу і пошуку компромісних варіантів.
“Європейська бізнес асоціація звертається до профільного комітету ВРУ і до ДПС України із закликом створити Стратегічну групу з напрацювання змін до IX Розділу ПКУ та включити в неї представників бізнес-спільноти з метою розробки якісного податкового законодавства в країні”, – додали в асоціації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас