Rozetka готується зупинити бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rozetka готується зупинити бізнес

Фондовий ринок
13997
Один з найбільших інтернет-супермаркетів України Rozetka готується зупинити бізнес.
Про це заявив Генеральний директор інтернет-супермаркету Rozetka Владислав Чечоткін на своїй сторінці в Facebook.
“Президент може підписати законопроекти №1053-1 і №1073, які Верховна Рада прийняла нібито з метою вивести бізнес із тіні і створити здорову конкуренцію, а насправді – для боротьби з бізнесом. Я впевнений, що закони в такому вигляді вб’ють десятки тисяч підприємців”, – написав Чечоткін.
Так, Чечоткін написав про закон №1073, згідно з яким будь-який споживач може заявити в податкову про “неправильний” чек.
“Якщо буде доведено, що чек “неправильний”, споживач отримає товар, придбаний за цим чеком, безкоштовно. Водночас “неправильний” означає – немає в базі публічної податкової. Немає обмежень на кількість заяв, немає відповідальності для заявника, немає відповідальності податкової (правильний чи неправильний чек – вони вирішують на свій розсуд). Зате є потенційний штраф для бізнесу в розмірі 250% і завжди, за кожною скаргою, 100% проблеми з позаплановою перевіркою для підприємця”, – зазначив Чечоткін.
Чечоткін заявив, що Rozetka категорично не підтримує цей закон.
“Ми в Rozetka категорично не підтримуємо цей закон. Про що я публічно висловився. Після чого вранці в день голосування “економіст” і один з головних “помічників” бізнесу Ілля Несходовський розмістив статтю про “підроблені” чеки Rozetka. Цей матеріал активно розганяли в інформаційному просторі й використовували для того, щоб переконати депутатів у необхідності ухвалення закону. Проблема полягає в тому, що підроблені в цій ситуації не чеки Rozetka, а факти в статті. Rozetka видала чеки, які хтось “не пустив” або видалив з публічної бази податкової. Ось уже два тижні з дати публікації “чорнухи” ми спілкуємося з податковою, з НБУ і ще з купою держорганізацій, щоб з’ясувати, чому чеки у внутрішній базі і їх немає у зовнішній. І ви думаєте, нам дали відповідь? Зате на нас і далі виливають помиї. Ми готуємося до зупинки бізнесу і людей з верткими окулярами і спітнілими ручками в магазинах – офісах відразу після набрання законом чинності”, – роз’яснив Чечоткін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас