Українські підприємства почнуть звітувати в новому електронному форматі XBRL — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські підприємства почнуть звітувати в новому електронному форматі XBRL

Казна та Політика
672
Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» передав Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку сучасний програмний комплекс VIZOR Software вартістю в півмільйона доларів США.
Про це повідомила прес-служба НКЦПФР.
Комплекс буде використовуватись підприємствами для подання фінансової звітності, а фінансовими регуляторами – для більш ефективного нагляду за ринками.
Проект USAID «Трансформація фінансового сектору в Україні» офіційно передав Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) програмний комплекс, необхідний для функціонування Системи фінансової звітності (СФЗ).
СФЗ виступатиме «єдиним вікном» для подання фінансової звітності підприємствами, що становлять суспільний інтерес згідно Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Цей закон відносить до категорії підприємств, що становлять суспільний інтерес, близько 5000 українських компаній, які починаючи з 2020 року зобов’язані складати фінансову звітність та подавати її регуляторам в єдиному електронному форматі іXBRL.
XBRL є широко поширеним в світі міжнародним стандартом подання в електронному вигляді ділової інформації, зокрема фінансової звітності за МСФЗ. Стандарт XBRL забезпечує опрацювання великих обсягів якісних та кількісних показників і використовується багатьма фінансовими регуляторами в світі для якісного нагляду за фінансовими ринками.
Закупівля програмного комплексу для функціонування СФЗ здійснена Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору в Україні». Його вартість склала 524 759 доларів США.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас