Мінфін та НБУ проводитимуть аукціони ОВДП на платформі Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін та НБУ проводитимуть аукціони ОВДП на платформі Bloomberg

Казна та Політика
402
Міністерство фінансів України спільно з Національним банком України вирішили запропонувати проведення аукціонів облігацій внутрішніх державних позик (ОВДП) через електронну торговельну систему – Систему аукціонів Bloomberg (Bloomberg’s Auction System).
Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.
Регулятор зазначає, що це полегшить доступ українським та міжнародним банкам для роботи на первинному ринку внутрішніх державних облігацій України.
“Співпраця з Bloomberg – це наступний етап у впровадженні найкращих практик у розвитку українського ринку державних облігацій. Підвищення прозорості та обізнаності інвесторів повинно мати позитивний вплив на розширення бази інвесторів та збільшення частки державного боргу у національній валюті», – зазначив Юрій Буца, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом.
Система аукціонів Bloomberg використовується державними агенціями, центральними банками та фінансовими установами для проведення аукціонів в електронному вигляді, а учасники ринку відстежують ці аукціони та вносять заявки на купівлю. Вона забезпечує безпечне та захищене середовище для випуску та викупу боргових зобов’язань, а також для виконання інших операцій на відкритому ринку – все на єдиній комплексній платформі. Платформа повністю інтегрована з даними, новинами, аналітикою та засобами зв’язку, доступними в Терміналі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас