«Промінвестбанк» намагається зупинити продаж своїх акцій через суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Промінвестбанк» намагається зупинити продаж своїх акцій через суд

Кримінал
445
«Промінвестбанк» ініціював кримінальну справу, щоб зупинити примусовий продаж 99,77% своїх акцій на біржі.
Про це йдеться у матеріалах справи, опублікованої у Єдиному реєстрі судових справ.
До Шевченківського районного суду 16 вересня поточного року надійшло клопотання адвоката «Промінвестбанку» про накладення арешту на акції банку в кримінальному провадженні, яке було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 серпня 2019 року за ознаками вчинення кримінального злочину за ч.2 ст.15 ( замах на злочин) та ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
«В результаті заволодіння невстановленими особами майном ПАТ «Промінвестбанк», яке полягає в повному недотриманні порядку реалізації акцій банку, вартість майна у вигляді акцій занижена більш ніж на 49,6 млрд грн», – йдеться в матеріалах суду.
Однак слідчий суддя Шевченківського райсуду Києва відмовив у клопотанні заарештувати акції «Промінвестбанку», аргументувавши це відсутністю підстав.
«У кримінальному провадженні цивільний позов не заявлений і жодній особі про підозру що не оголошено, тому відсутні підстави для накладення арешту на майно такої особи з метою забезпечення цивільного позову в кримінальному провадженні», – йдеться в ухвалі суду.
Нагадаємо: Господарський суд Києва залишив «без руху» позовну заяву ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» («Промінвестбанк») до АТ «Фондова біржа ПФТС» «про визнання протиправним та припинення проведення аукціону».
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас