«Укренерго» інвестує у розвиток мереж 2020 року 6,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укренерго» інвестує у розвиток мереж 2020 року 6,6 млрд грн

Фондовий ринок
218
НЕК «Укренерго» представила на громадських обговореннях проєкт інвестиційної програми на 2020 рік. Компанія планує подвоїти обсяг капітальних інвестицій — до майже 6,6 млрд грн.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
З них у реконструкцію мереж передбачено інвестувати понад 5 млрд грн, у нове будівництво – 1,6 млрд грн.
Інвестиційна політика Укренерго передбачає, що будівництво великих об’єктів проводиться переважно за рахунок кредитних коштів. Так, у 2020 році частка інвестицій за рахунок кредитних коштів міжнародних фінансових інституцій становитиме 5,1 млрд грн, а за рахунок прибутку, амортизації та інших джерел — близько 1,5 млрд грн.
«Укренерго планує якнайбільше використовувати для інвестицій кредитні кошти, адже така стратегія не потребує різкого збільшення тарифів для фінансування будівництва чи ремонтів. Відповідно, споживачі не будуть страждати від різкого зростання тарифу компанії, адже виплата кредитів розтягується на багато років», — сказав перший заступник голови правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.
Разом з тим Укренерго має великий кредитний портфель і співпрацює з потужними міжнародними фінансовими установами, такими, як Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку тощо. Вони мають можливість надавати великі позики на тривалий період під низький відсоток.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас