Патрульна поліція ініціює посилення правил пасажирських перевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Патрульна поліція ініціює посилення правил пасажирських перевезень

Казна та Політика
505
У патрульній поліції мають намір ініціювати низку нововведень через збільшення кількості смертельних ДТП за участю пасажирського транспорту.
Про це написав на своїй сторінці в Facebook перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.
Серед нововведень, які хочуть впровадити:
  • збільшення штрафів за поганий технічний стан транспорту для перевізників,
  • почати штрафувати можуть і чиновників, відповідальних за техстан, обладнання та експлуатацію транспорту. Для цього планують розглянути питання внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення.
  • заборонити перевізникам використовувати переобладнаний під пасажирський транспорт, який спочатку зроблений як вантажний. Міжміський транспорт можуть обладнати ременями безпеки для пасажирів, а в разі порушення цієї норми також планують притягати до адміністративної відповідальності.
Білошицький розповів, що вже розробляється проект постанови Кабміну, яким оптимізують процедуру видачі дозволу для великовантажних автомобілів на участь у дорожньому русі в разі перевищення вагових параметрів.
Також документ повинен врегулювати систему оплати та отримання узгодження маршрутів. Все це планують перевести в електронний вигляд.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас