У Британії створюють літак для надзвукових польотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії створюють літак для надзвукових польотів

Технології&Авто
566
Космічне агентство Великої Британії разом з Австралійським космічним агентством почало працювати над проєктом гіперзвукового «космічного літака».
Про це повідомляє CNN.
У підсумку агентства планують створити літак, який до 2030 року скоротить переліт між Лондоном і Сіднеєм на 80% до чотирьох годин.
Як повідомив глава Космічного агентства Британії Грем Тернок, літати гіперзвуковий літак буде на ракетному двигуні Synergetic Air-Breathing Rocket Engine (SABRE), який створила компанія Reaction Engines. На розробку двигуна вона отримала понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів.
«Коли ми здійснимо запуск ракетного двигуна SABRE, це може дозволити нам дістатися до Австралії, можливо, всього за чотири години», — сказав Грем Тернок.
Він висловив упевненість, що нова технологія зможе забезпечити безпрецедентну швидкість польоту.
Двигун SABRE призначений для досягнення швидкості понад 5 Махів в атмосфері Землі. У космосі він зможе розвинути швидкість до 25 Махів. Зазначимо, що еталонний 1 Мах прирівнюють до 1 198,8 км/год. Швидкість від 1 до 5 Махів вважається надзвуковою, понад 5 Махів — гіперзвуковою, а з 23 Махів починається космічна швидкість.
Двигун використовує повітря з атмосфери, що забезпечує більшу ефективність використання палива і меншу вагу, ніж існуючі ракетні двигуни, які повинні нести власний запас кисню.
Зараз компанія Reaction Engines завершує будівництво випробувального комплексу в Бакінгемширі (Велика Британія), де відбудеться перша наземна демонстрація двигуна SABRE.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас