У Китаї створюють мережу вакуумних гіперзвукових поїздів на сонячній та вітровій енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї створюють мережу вакуумних гіперзвукових поїздів на сонячній та вітровій енергії

Світ
620
У Китаї створюють мережу вакуумних гіперзвукових поїздів Hyperloop на електроенергії, згенерованій сонячними панелями та безшумними безлопатевими вітровими генераторами.
Проект розробило інженерне бюро MAD після укладання угоди з американською компанією Hyperloop Transportation Technologies.
Автори проекту планують оснастити тунелі Hyperloop гнучкими сонячними панелями, які будуть забезпечувати електроенергією поїзди. На додачу, уздовж мережі тунелів інженери мають намір побудувати ліси безлопатевих вітряків.
Тунелі Hyperloop мають намір встановити на склопластикових опорах на відстані 7 метрів від землі. Таким чином, вакуумні гіперзвукові поїзди не заважатимуть руху міського транспорту.
«Зелений» транспорт планують інтегрувати у міську інфраструктуру. Так, на тунелях планують розбити міські городи, громадські парки та облаштувати зони відпочинку.
“Дизайн MAD показує, як штучне може зливатися з природою в рамках міської інфраструктури, яка трансформує майбутнє подорожей і здатна змінити наше розуміння громадського простору”, – зазначають у бюро.
Концепція надшвидкісного транспорту анонсована компанією Tesla у 2012 році й досі не реалізована. Перший комерційний запуск компанія Virgin Hyperloop One планує здійснити у 2029 році.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас