Apple випустила оновлення ОС для смартфонів і планшетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple випустила оновлення ОС для смартфонів і планшетів

Технології&Авто
467
Компанія Apple 24 вересня випустила оновлення мобільної операційної системи iOS за версією 13.1 і нову ОС iPadOS для планшетів.
Крім виправлень оновлення iOS 13.1 приносить підтримку Siri Shortcuts (дозволяє задати послідовність дій на одну коротку команду Siri), можливість ділитися місцем розташування в Apple Maps з друзями і близькими, поділ даних для корпоративних пристроїв, а також горезвісну функцію «управління процесором» (уповільнення процесора на старих моделях зі зношеним акумулятором), пише itc.ua.
Нагадаємо, iPadOS – це не нова ОС, а відгалуження iOS, оптимізоване для великих екранів планшетів. Анонс iPadOS відбувся на червневій конференції WWDC, останні кілька місяців проходило бета-тестування ОС і ось зараз вона стала загальнодоступною. Оновлення додає безліч довгоочікуваних функціональних нововведень. Одне з них – новий головний екран з підтримкою віджетів. Останні можуть відображатися поруч зі звичайними значками додатків, забезпечуючи широкі можливості кастомізації. І оскільки це перша базова планшетна версія, вона, природно, включає в себе багато нововведень iOS 13. Тобто, загальносистемний темний режим, оновлення стандартних додатків Apple Maps, «‎Фото» і «‎Нагадування», а також підтримка контролерів Xbox і PS4 – все це тут є.
Також в iPadOS реалізована підтримка настільного режиму Safari (сайти тепер будуть відображатися в звичайному режимі, а не мобільному; можливість працювати з веб-додатками на зразок Google Docs безпосередньо) і розширені можливості багатозадачності (можна відкрити один додаток в двох вікнах і швидко перемикатися між кількома додатками/віджетами). Через додаток «‎Файли»‎ можна отримати доступ до документів на USB накопичувачах і файлових серверах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас