Fitch підвищило рейтинги семи українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищило рейтинги семи українських банків

Фондовий ринок
809
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента в іноземній валюті (РДЕ) семи українських банків з рівня “B-” до “B”, прогнози щодо них позитивні.
Зокрема, поліпшені рейтинги Ощадбанку, Укрексімбанку, ПриватБанку, Укргазбанку, Креді Агріколь Банку, Прокредит Банку і Правекс-Банку.
Агентство також підтвердило довгостроковий РДЕ Альфа-Банку (Україна) в іноземній валюті на рівні “В-” зі стабільним прогнозом, одночасно знизивши його рейтинг за національною шкалою з AA (ukr) до BBB + (ukr).
Крім того Fitch поставило рейтинги життєздатності перерахованих вище банків на можливий перегляд у бік збільшення (RWP).
RWP відображає очікування Fitch, згідно з якими посилення макроекономічної стабільності в Україні, досить хороші економічні перспективи, а також подальша стабілізація кредитного профілю держави повинні мати позитивні наслідки для кредитоспроможності банку як самостійної одиниці. Погляд Fitch на операційне середовище в Україні також враховує показники, що свідчать про відновлення банківського сектора, поліпшення загального рівня платоспроможності і зниженні ризиків рефінансування”, – йдеться в повідомленні.
Fitch вказало, що дане підвищення стало можливим завдяки аналогічному перегляду суверенного рейтингу України 6 вересня 2019 роки з рівня “B-” до “B”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас