Зеленський підписав закон про “митний безвіз” із Євросоюзом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про “митний безвіз” із Євросоюзом

Казна та Політика
2657
Володимир Зеленський підписав Закон «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи», який Верховна Рада ухвалила 12 вересня.
Про це повідомляється на порталі парламенту.
“23.09.2019. Повернуто з підписом Президента”, – вказано у картці відповідного законопроєкту №1082.
Як зазначають у прес-службі Міністерства фінансів, законопроєкт розроблений на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом (ЄС). Його основним завданням є запровадження в українському законодавстві положення Конвенції про процедуру спільного транзиту.
Конвенція про процедуру спільного транзиту – це 35 країн європейського регіону (члени ЄС, ЄАВТ, Туреччина, Македонія та Сербія), які запровадили єдині для всіх Договірних сторін правила декларування та контролю за транзитними переміщеннями товарів із використанням спільного ІТ продукту (New Computerised Transit System (NCTS)).
NCTS – це ІТ продукт, який дає можливість налагодити обмін інформацією про етапи митного оформлення товарів з використанням електронних повідомлень в режимі реального часу та підвищити ефективність використання системи аналізу ризиків”, – зазначають у Мінфіні.
Приєднання до Конвенції дозволить Україні запровадити обмін митною інформацією з 35 країнами в режимі реального часу, отримувати інформацію для переміщення товарів транзитом, запровадити спеціальні транзитні спрощення, використовувати єдину митну декларацію для переміщення товарів від країни-відправлення до країни-призначення через треті країни в межах Договірних сторін Конвенції за єдиними правилами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас