Кабмін запропонував збільшити прожитковий мінімум удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін запропонував збільшити прожитковий мінімум удвічі

Особисті фінанси
1991
В уряді запропонували збільшити закладений в держбюджеті прожитковий мінімум удвічі – до 4,5 тис. грн.
Про це заявила представник уряду у Верховній Раді Ірина Верещук.
«Прожитковий мінімум, який на сьогоднішній день становить 2227 грн, – це дуже мало, тому що не відрізняється від 2019 року. Проте, пані Маркарова (міністр фінансів Оксана Маркарова – ред.), сказала, що вони знають, як зробити так, щоб протягом 2020 року цей показник зріс майже вдвічі. Прем’єр поставив амбітне завдання збільшити до 4,5 тис. грн», – заявила Верещук.
За її словами, уряд акцентує увагу на цьому показнику, оскільки саме до нього прив’язані тарифні сітки і розряди. І якщо збільшується він, зросте і мінімальна зарплата. Верещук додала, що «справа залишається за малим» – знайти для цього гроші і реально побачити їх в бюджеті.
«Зі збільшенням прожиткового мінімуму зростає вся база. Це той показник, який є фундаментом, і тоді на нього йдуть різні надбавки, нарахування, соціальні пільги, гарантії. У тому числі і штрафи. Все прив’язане до таких фундаментальних показників. Ми можемо «відірвати», наприклад, показник щодо зарплати від прожиткового мінімуму як бази. Але цим шляхом ми не підемо», – повідомила Верещук.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас