Мінінфраструктури може скасувати ПДВ на авіаквитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури може скасувати ПДВ на авіаквитки

Казна та Політика
892
У Мінінфраструктури України розглядають можливість скасування ПДВ (податок на додану вартість) на авіаквитки на внутрішні рейси в якості компенсуючого механізму авіакомпаніям обльоту території Росії.
Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв’ю focus.ua.
«Це логічно, багато країн так роблять. Це нормальна історія, яка не під МАУ, не під SkyUp, а під національного українського оператора», – заявив він.
За його словами, про пряму компенсацію авіаперевізникам обльотів не може йти мови, оскільки таку пропозицію не підтримає уряд.
«Жодних компенсацій заднім числом або ще чогось подібного. МАУ має заборгованість перед Украерорухом. Близько 1 млрд грн. Держпідприємство подало позов до суду. МАУ подала зустрічний позов, в якому стверджує, що вони, починаючи з 2014 року, змушені були здійснювати обльоти Російської Федерації і тому вимагають компенсацію», – пояснив Криклій.
Міністр додав, що можна говорити виключно про стимули для українських авіакомпаній, назвавши в якості одного з них скасування ПДВ на внутрішні авіарейси.
Наразі авіаквитки в межах України обкладаються 20% ПДВ, тоді як рейси за кордон звільнені від оплати цього податку.
9 вересня на прес-конференції в Києві голова наглядової ради МАУ Арон Майберг заявив, що з 2014 року необхідність обльоту Росії, стягнення акцизу за авіапаливо в Україні і високі ставки на аеронавігаційне обслуговування в країні призвели до додаткових витрат авіаперевізника в розмірі $216 млн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас