Міжбанк: протистояння інтересів триватиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: протистояння інтересів триватиме

Валюта
2763
У понеділок на валютному ринку протистояння інтересів великих гравців продовжиться. Причому як місцевих експортерів і імпортерів, так і іноземців, які готуються до завтрашнього аукціону з розміщення ОВДП.
З експортерами та імпортерами все відносно просто – перші хочуть курс вищий, другі – нижчий, і попит і пропозиція з їхнього боку формує досить передбачуваний ринок.
З нерезидентами все набагато складніше. Основна частина з них вже почала готуватися до аукціону, ще з четверга активно продаючи валюту на міжбанку. Їхній інтерес зрозумілий – виставляються найцікавіші облігації терміном майже на 5 з половиною років і без обмеження обсягу. І ще облігації на 3 млрд гривень за номіналом на термін від 147 днів до 833. Підготовка нерезидентів вже позначилася на курсі долара – він стрімко знижувався і лише викупи надлишку його пропозиції Нацбанком фактично стримували курс від обвалу. Продовжать іноземці продавати валюту і сьогодні, що буде зберігати ту ж тенденцію зміцнення гривні.
А ось обсяги цих операцій і як наслідок – рівень просідання котирувань залежить від двох чинників – цін викупу долара Нацбанком і обсягів вливань (які вже залежать від індивідуальних рішень потенційних покупців завтрашнього аукціону). І це створює певну інтригу на міжбанку.
Крім цього, сьогодні з пропозицією валюти вийде і частина тих, хто запізнився зі сплатою податків в кінці минулого тижня. Штрафи платити бізнесу дуже невигідно і компанії-порушники будуть вже не дуже зважати на курс, щоб сьогодні закрити свої борги перед державою.
Все вищезгадане буде знову тиснути на курс долара на міжбанку. Ми очікуємо на сьогодні обсяг операцій на торгах в межах до 330 млн доларів при укладенні до 570-650 угод, а котирування американської валюти за нашими прогнозами підуть в новий коридор 24,25-24,40 гривень. Як і весь минулий тиждень – утримувати курс від обвалу буде Нацбанк, який знову почне активно скуповувати долар на міжбанку через Matching.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,41 / 24,42
євро – 26,89 / 26,91
російський рубль – 0,3815 / 0,3819
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас