ПФУ повідомив, скільки грошей закладено в Держбюджеті-2020 на виплату пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФУ повідомив, скільки грошей закладено в Держбюджеті-2020 на виплату пенсій

Казна та Політика
7644
У проект державного бюджету на 2020 рік закладено на виплату пенсій та покриття дефіциту Пенсійного фонду України 172,6 млрд грн.
Про це повідомила заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.
“172,6 млрд грн передбачено в проектах державного бюджеті на 2020 рік. Це ті витрати, які спрямовуються на пенсійні виплати, які йдуть за джерелом з державного бюджету, а також та частина, яка піде на покриття дефіциту Пенсійного фонду, як це передбачено Бюджетним кодексом і нашим законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, – розповіла Ковпашко.
Вона зазначила, що ця сума закладена в проект бюджету як складова частина доходу Пенсійного фонду, який повинен бути спрямований на виплату пенсій.
“За правилами складання проектів бюджету видатки формуються на підставі тих нормативно-правових актів, які діють на момент складання бюджету. Тобто, ми туди закладали всі ті видатки, які повинні бути проведені в 2020 році на підставі чинних нормативно-правових актів. Якщо будуть прийняті інші нормативно-правові акти, то, відповідно, буде необхідність вносити зміни до бюджету, визначаючи і джерело для покриття таких додаткових видатків”, – підкреслила Ковпашко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас