У Google створили найпотужніший у світі комп'ютер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Google створили найпотужніший у світі комп'ютер

Технології&Авто
1042
Американська компанія Google створила найпотужніший в світі квантовий комп’ютер, в рази швидше проводить обчислення, ніж Summit від IBM, який вважається найпотужнішим в світі суперкомп’ютером.
Про це повідомляє Financial Times.
Згідно з інформацією британського видання, розрахунок, на виконання якого пристрою від IBM потрібно 10 тисяч років, комп’ютер від Google зробив за 200 секунд, але дана інформація, вперше опублікована в науковій доповіді на сайті NASA, згодом була видалена.
Заараз квантовий комп’ютер від Google здатний виконувати тільки один технічний розрахунок, а до вирішення практичних завдань пристрій буде готовий через кілька років.
“Наскільки нам відомо, проведений експеримент представляє перше обчислення, яке може бути виконане тільки на квантовому процесорі”, – сказано в матеріалі.
Там же йдеться, що “таке серйозне прискорення в порівнянні з відомими класичними алгоритмами забезпечує експериментальну реалізацію квантової переваги в обчислювальній задачі”.
Газета пише, що розробники Google назвали свій комп’ютер “важливою віхою на шляху до повномасштабного квантового обчислювального процесу”.
Financial Times зазначає, що Google відмовився від відповідних коментарів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас