Міжбанк: курс долара може пробити психологічний поріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: курс долара може пробити психологічний поріг

Валюта
43176
П’ятниця на валютному ринку пройде досить нестандартно як для останнього дня декади. Ефект закінчення тижня, звісно, спрацює, але особливо на статистиці торгів і поведінці учасників – не позначиться.
І ось чому:
1) Завершення періоду основних розрахунків з бюджетом у клієнтів. Бізнес не готовий платити штрафи за несвоєчасну сплату податків і сьогодні компанії будуть дуже активно продавати валюту для своєчасного закриття гривневих зобов’язань перед державою. Це додасть активності на міжбанку і збільшить пропозицію валюти, що спрацює на користь продовження зміцнення гривні;
2) Активізація операцій нерезидентів з ОВДП як на вторинному ринку, так і підготовка до наступного аукціону Мінфіну України з розміщення облігацій на первинному ринку.
Надлишок пропозиції долара на міжбанку останніх днів пов’язаний з ростом інтересу іноземців до українських облігацій. Їм для цього потрібна гривня і вони активно продають валюту. Надлишок долара, як правило, скуповує НБУ для поповнення резервів. І саме ціна таких покупок регулятора є сигналом для ринку в частині перспектив по курсу на даній сесії. Так буде і сьогодні.
У п’ятницю нерезиденти знову будуть помітні як на вторинному ринку за операціями з ОВДП, так і в частині підготовки до нового аукціону з розміщення облігацій (відбудеться наступного вівторка). Це буде знову тиснути на курс долара на міжбанку.
Ми очікуємо на сьогодні обсяг операцій на міжбанку в межах до 235 млн доларів при укладенні до 480 угод, а курс долара за нашими прогнозами проб’є психологічний поріг в 24,50 гривень з метою в 24,35 до кінця сесії.
Підтримати долар може НБУ, якщо почне активно скуповувати його на міжбанку в межах близько 24,40-24,45 гривень. В цьому випадку, котирування долара протягом дня перебуватимуть в межах коридору 24,40-24,52 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,55 / 24,58
євро – 27,15 / 27,18
російський рубль – 0,3841 / 0,3847
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас