Транзит газу: в ЄК розповіли про план "Б" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транзит газу: в ЄК розповіли про план "Б"

Енергетика
930
Якщо Росія і Україна не продовжать транзитний контракт щодо газу на наступний рік, а Північний Потік-2 не буде добудований, у Євросоюзу все ще буде вистачати запасів газу.
Про це в четвер, 19 вересня, заявив журналістам віце-президент Єврокомісії з Енергосоюзу Марош Шефчович за підсумками тристоронніх переговорів з Україною і Росією.
“Я можу запевнити європейську громадськість, що ми добре підготувалися до будь-яких можливих варіантів. Наші газові сховища заповнені на 98%. Україна має в підземних сховищах на чотири мільярди кубічних метрів більше, ніж минулого року в цей час”, – сказав Марош Шефчович.
Водночас, за його словами, це – план на “надзвичайну ситуацію”, оскільки в інтересах обох сторін – російської і української – переконатися, що поставки газу продовжаться безперервно.
Він також висловив упевненість, що транзитний договір буде підписаний, тому що обидві сторони, Україна і Росія, за його словами, демонструють готовність знайти рішення щодо транзиту газу.
Також він зазначив, що було досягнуто ключової домовленості:
“Перше і найголовніше, ми узгодили в принципі, що майбутній контракт базуватиметься на законах і правилах ЄС”, – сказав Марош Шефчович.
Також він повідомив, що наступний раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні між Єврокомісією, Росією і Україною про довгостроковий транзит газу після 2019 року відбудеться в кінці жовтня.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас