В Мінрегіоні знайшли спосіб покращити якість дорожнього покриття (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінрегіоні знайшли спосіб покращити якість дорожнього покриття (інфографіка)

Казна та Політика
1011
З 1 вересня цього року набрали чинності зміни до державних будівельних норм щодо проектування доріг загального користування. Вони ввели нову обов’язкову вимогу – на міжнародних автомобільних дорогах І категорії використовувати спеціальні перевантажувачі при укладанні асфальтобетонного покриття.
Про це написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.
“Завдяки обов’язковому використанню перевантажувачів, якість дорожнього покриття на дорогах може підвищитися в цілому на 30%. Також не буде вибоїн, тріщин, асфальт не буде кришитися”, – пише Парцхаладзе.
Для чого вони потрібні:
  • Такі перевантажувачі забезпечують додаткове перемішування асфальтобетонної суміші перед укладанням. Це дозволяє вирівнювати її температуру і склад, підвищувати щільність та рівність покриття, а отже, і якість.
  • Вибоїни та тріщини на дорогах здебільшого можуть з’являтися якраз через неправильне та нерівномірне укладання асфальтобетону. Тому ця технологія є дуже потрібною та актуальною.
За його словами, на трасі «Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка», яку зараз будують, вже використовується перевантажувач.
Згідно зі змінами у ДБН, при влаштуванні дорожнього покриття із асфальтобетонних сумішей на міжнародних автомобільних дорогах І категорії потрібно обов’язково застосувати перевантажувач. Доцільність застосування перевантажувача на інших автомобільних дорогах визначається техніко-економічним обґрунтуванням. Перевантажувач має забезпечувати відсутність механічного контакту асфальтоукладача з автосамоскидом та примусове перемішування суміші перед подачею в асфальтоукладач.
В Мінрегіоні знайшли спосіб покращити якість дорожнього покриття (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас