Розумні телевізори й колонки передають дані користувачів третім сторонам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумні телевізори й колонки передають дані користувачів третім сторонам

Технології&Авто
749
Розумні телевізори передають конфіденційні дані своїх користувачів стороннім компаніям, серед яких Netflix, Google, Facebook, а також рекламні агентства.
До таких висновків прийшли вчені за підсумками двох великих досліджень. Про це повідомляє DailyComm.
Дослідники виявили, що ряд телевізорів Smart TV, в тому числі виробництва Samsung і LG, а також мультимедійні цифрові приставки Roku і Amazon FireTV, передавали Netflix і стороннім рекламним компаніям такі приватні дані, як місце розташування і IP-адресу.
Також з’ясувалося, що особисті дані користувачів відправляють третім сторонам і інші пристрої зі смарт-функціями, такі як розумні колонки і камери. Серед тих, кому відправлялася інформація, – Spotify і Microsoft.
Amazon, Google, Akamai і Microsoft були найчастішими адресатами, яким відправлялися дані користувачів. Вчені пов’язують це з тим, що дані компанії надають хмарні і мережеві послуги для розумних пристроїв.
Сторонні компанії отримують дані про тип пристроїв, місцезнаходження і навіть про те, коли ними користуються. Таким чином вони можуть дізнатися, коли люди відсутні або присутні вдома, попереджають дослідники.
Дослідження ще раз піднімає проблематику конфіденційності даних користувачів в інтернеті і наголошує на необхідності посилення контролю в цій сфері.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас