Міжбанк: нас чекає насичений день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: нас чекає насичений день

Валюта
2231
Четвер на валютному ринку знову пройде дуже активно. Внутрішніх факторів, що впливають на поведінку учасників торгів і курсовий тренд, на міжбанку залишиться два:
1) Період розрахунків з бюджетом у клієнтів. Бізнес до кінця цього тижня буде розраховуватися з державою по податках і основна частина клієнтів направить на це свої основні гривневі ресурси. А ті, у кого їх не вистачить – продаватимуть валюту, щоб закрити бюджетні платежі. Це збільшить пропозицію валюти на ринку і одночасно знизить можливості щодо її купівлі у імпортерів, що спрацює на користь зміцнення гривні;
2) Дії НБУ, операції нерезидентів з ОВДП і ситуація на готівковому ринку.
Надлишок пропозиції долара на міжбанку буде викуповувати НБУ для поповнення резервів – чим періодично надаватиме підтримку валюті, протидіючи її подальшому істотному обвалу.
Нерезиденти будуть активні на вторинному ринку за операціями з ОВДП, що періодично протягом дня буде змінювати співвідношення попиту і пропозиції по валюті й іноді “допомагати” спекулянтам у розгойдуванні курсу.
Але до внутрішніх чинників впливу на курс додасться і зовнішній – рішення ФРС про чергове (друге за дуже короткий період часу) зниження процентної ставки. Теперь вже до 1,75-2% річних. За фактом, на грошовому ринку ставки ФРС виявляться ще нижчими – близько 1,7-1,8% річних. Крім стимуляції власне економіки США і здешевлення позик для прямих клієнтів, це робить дедалі привабливішими спекулятивні ігри з валютними ресурсами. У тому числі і за рахунок залучення коштів в США і купівлі тих же ОВДП в Україні. Навіть з урахуванням всіх ризиків цих угод – маржа у фондових гравців досить висока. Це додатково залучить нові вливання іноземців в українські облігації і опосередковано буде зміцнювати позиції гривні на нашому міжбанку в момент розпродажів валюти нерезидентами під купівлі гривневих ОВДП. Це спрацює не як ефект одного дня, а чинитиме довгостроковий вплив на наш ринок.
Ми очікуємо на сьогодні обсяг операцій на міжбанку в межах до 220-235 млн доларів при укладенні до 440-480 угод.
Курс долара, за нашими прогнозами, в четвер перебуватиме в межах коридору 24,55-24,75 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,65 / 24,67
євро – 27,26 / 27,27
російський рубль – 0,3829 / 0,3833
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас