Міжбанк: середа може зіграти на руку гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: середа може зіграти на руку гривні

Валюта
1945
Середа на валютному ринку пройде дуже динамічно. На поведінку учасників торгів і курсовий тренд на міжбанку впливатимуть такі фактори:
1) Результати вчорашнього аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП і необхідність розрахунків по ньому сьогодні. Мінфін продав гривневих облігацій на суму 2,758 млрд гривень при дуже активному інтересі до них з боку нерезидентів. Вони вже вчора продавали валюту під сьогоднішні розрахунки за цими купівлями і продовжать це робити сьогодні. НБУ буде викуповувати надлишок пропозиції долара в резерви через Matching;
2) Початок періоду бюджетних платежів у клієнтів. Компанії до 20-го числа мають розрахуватися з державою по податках і багато клієнтів будуть продавати валюту, щоб профінансувати ці витрати. Це додасть пропозиції валюти на ринку на тлі зниження попиту (у покупців теж є податкові зобов’язання і зайвої гривні вони теж не мають);
3) Поведінка готівкового ринку і психологічний настрой клієнтів на продовження зміцнення гривні. В обмінниках йде поступове зниження котирувань при низькому рівні попиту на валюту. Це дозволяє формувати спадний тренд як за безготівковим, так і готівковим доларом. А закріплення позицій нацвалюти нижче 24,80-25,00 гривень за долар формує продовження ревальваційних очікувань у населення і бізнесу.
Початок бюджетних платежів і необхідність розрахунків по аукціону за куплені облігації позначиться на статистиці торгів 18 вересня. Ми очікуємо на сьогодні обсяг операцій на міжбанку в межах до 310 млн доларів при укладенні до 640 угод. Спекулянти продовжать спроби погойдати курс із загальним настроєм на падіння котирувань.
Курс долара, нашими прогнозами, в середу перебуватиме в межах коридору 24,55-24,80 гривень.
Нижче цього порога котирування не підуть через виходи Нацбанку з викупом надлишків долара на торгах і підтримку регулятором таким чином американської валюти.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,74 / 24,76
євро – 27,29 / 27,31
російський рубль – 0,3843 / 0,3848
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас