Apple відмовляється виплачувати штраф ЄС за несплату податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple відмовляється виплачувати штраф ЄС за несплату податків

Фондовий ринок
760
Вимога Єврокомісії до корпорації Apple виплатити 13 млрд штрафу за отримання податкових пільг в Ірландії “суперечить реальності і здоровому глузду”.
Про це заявив адвокат компанії Даніель Бірд на розгляді справи Судом Євросоюзу в Люксембурзі.
Бірд вказав на те, що Брюссель допустив помилки при відстеженні фінансових потоків Apple і зробив хибні висновки. Ірландське відділення компанії не займалося створенням або розробкою продукції Apple, зазначив він.
Представник Ірландії Моріс Коллінз, в свою чергу, звинуватив Єврокомісію в “ігноруванні ірландського законодавства”.
У Брюсселі вважають, що в Ірландії оподатковувалися тільки філії Apple, але не сама компанія або її “дочки”. Ірландські податківці прийняли “довільно обраний метод”, який запропонувала їм американська компанія, заявив адвокат.
У 2016 році Єврокомісія зажадала від Apple виплатити 13 млрд євро, звинувативши компанію в отриманні незаконних податкових преференцій в Ірландії в період з 2003 по 2014 роки. У відповідь Ірландія і Apple подали в суд ЄС позов про визнання цієї вимоги недійсною. Рішення по ньому очікується не раніше, ніж через кілька місяців. Тим часом Apple перерахувала необхідну суму штрафу на блокований рахунок, після чого Єврокомісія відкликала позов про порушення законодавства ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас