Airbus тестує технології «розумного салону» на борту реального літака (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus тестує технології «розумного салону» на борту реального літака (фото)

Технології&Авто
1519
Airbus почав льотні випробування технології «розумного салону» Connected Experience на борту літака-лабораторії A350-900.
На повітряне судно встановили створені за новою концепцією крісла Recaro, кухню gategroup, систему бездротового управління шторками ілюмінаторів, температурою салону, світлом, викликами бортпровідників, туалетами і обладнанням для показу інформаційних повідомлень у вигляді візуальних проекцій в салоні.
Надалі Airbus має намір додавати в літак-лабораторію нові елементи для проведення випробувань у міру їх готовності.
Концепція Connected Experience базується на зборі та наданні інформації про параметри, що відповідають за безпеку або обслуговування пасажирів.
Вона дозволяє надавати мандрівникам персоналізований сервіс, наприклад, адаптований під конкретного пасажира контент розважальної системи, однак для цього авіакомпанії будуть вести збір інформації про попередні пошукові запити, інтереси та вподобання клієнта.
Airbus тестує технології «розумного салону» на борту реального літака (фото)
Нові крісла передаватимуть бортпровідникам інформацію про те, де пасажир не повернув спинку у вертикальне положення, не прибрав столик або ж не пристебнув ремінь.
Концепція розумної кухні має полегшити роботу персоналу, надаючи інформацію про знаходження конкретних порцій їжі і їх кількість у візках.
Робота системи також передбачає збір даних в спеціальне хмарне сховище на випадок, якщо ця інформація буде потрібна авіакомпаніям для аналізу вподобань пасажирів, виявлення певних тенденцій щодо тих чи інших маршрутів або ж оцінки роботи салонного обладнання та проведення превентивного обслуговування.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас