Міжбанк: "боротьба" за курс продовжиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: "боротьба" за курс продовжиться

Валюта
8815
Цього вівторка ситуація на валютному ринку повністю залежатиме від двох основних чинників:
1) сьогоднішнього аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП;
2) наближення проплат бюджетних платежів у клієнтів і їх господарської діяльності в ці дні.
Це позначиться як на статистиці торгів, так і на поведінці клієнтів, банків і НБУ.
Продовження зміцнення гривні в понеділок за рахунок нових активних продажів валюти нерезидентами під майбутній аукціон – знову “лякає” експортерів і робить їх заручниками дій великих нерезидентів з купівлі/продажу валюти під операції з ОВДП. Експортери змушені знову підлаштовуватися під те, що відбувається на міжбанку, і бути більш поступливими щодо курсу. А швидке наближення бюджетних платежів взагалі не залишає їм вибору “в боротьбі” за курс.
У нерезидентів, як і раніше, зберігається інтерес до облігацій за рахунок їх “наддохідності” за міжнародними мірками і вони активні як на первинному, так і на вторинному ринках.
Імпортери продовжать намагатися знижувати котирування на міжбанку за рахунок “гри на пониження”, в чому їм активно допомагатимуть спекулянти. Тим більше, що дефіцит гривні зберігається. Рятувати валютні котирування буде Нацбанк, який продовжить викуповувати надлишок долара на міжбанку. Працювати регулятор буде через Matching.
Ми очікуємо на сьогодні обсяг операцій на міжбанку в межах до 250-310 млн доларів при укладенні до 510-640 угод з активними спекулятивними спробами погойдати курс із загальною тенденцією «на пониження». Курс долара за нашими прогнозами у вівторок буде перебувати в межах коридору 24,65-24,85 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,78 / 24,80
євро – 27,30 / 27,32
російський рубль – 0,3868 / 0,3873
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас