У Мінцифри назвали рік, коли вся Україна буде покрита зв'язком 3G і 4G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінцифри назвали рік, коли вся Україна буде покрита зв'язком 3G і 4G

Казна та Політика
1968
До 2023 року вся територія України має бути покрита зв’язком 3G і 4G.
Про це під час виступу на Ялтинській європейській стратегії (YES) заявив віцепрем’єр-міністр, міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров.
“У найближчі три роки хочемо зробити так, щоб 100% соціальної інфраструктури і 100% населених пунктів отримали доступ до широкосмугового інтернету взагалі”, – сказав Федоров.
Він зазначив, що Мінцифри ініціює закріплення на законодавчому рівні мінімальну швидкість інтернету.
Відповідно до указу попереднього президента Петра Порошенка 2020 року в Україні мають почати впроваджувати 5G-зв’язок. Федоров сказав, що цей процес не стартує, допоки не забезпечать повноцінну роботу 3G і 4G.
“На форумі в Маріуполі ми презентуємо план, як ми, я думаю, за рік або два зробимо так, щоб на кожній ділянці в Україні у нас був класний 3G і 4G. І поки ми не полагодимо такі базові речі, ми не перейдемо на наступний рівень. Коли я буду їхати потягом, наприклад, до Запоріжжя, і на всьому шляху буде якісне покриття 4G, тоді можемо говорити про 5G”, – зазначив Федоров.
Найближчим часом разом з провідними надавачами послуг мобільного зв’язку планують розробити концепцію, що визначить, як досягти реалістичної мети щодо розвитку інфраструктури якомога скоріше.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас