Рада ухвалила за основу законопроект про оренду держмайна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила за основу законопроект про оренду держмайна

Нерухомість
449
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №1055-1 про оренду державного і комунального майна.
Відповідне рішення підтримали 296 народних депутатів.
Проект закону про оренду державного та комунального майна направлений на суттєве удосконалення, спрощення і скорочення процедур оренди такого майна для досягнення прозорості та відкритості цього процесу, залучення широкого кола інвесторів до нього.
Передача в оренду державного та комунального майна, згідно з проектом закону, замість застарілої процедури проведення конкурсу буде здійснюватися шляхом продажу права оренди на майно державної та комунальної власності на електронному аукціоні в електронній торговій системі.
Також передбачається утворення двох переліків – “Перелік першого типу” (Перелік об’єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду на аукціоні) або “Перелік другого типу” (Перелік об’єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду без проведення аукціону).
Законопроектом визначено ключові етапи процедури передачі в оренду державного та комунального майна, що забезпечуватимуть прозорість, конкурентність та максимальну економічну віддачу державі та місцевим органам влади від надання свого майна в оренду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас