Названо найбрудніші гроші в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найбрудніші гроші в Європі

Світ
2870
Банкноти Швеції і Данії виявилися найбруднішими серед інших грошей, що друкують у Європі.
Як зазначає The Local, таке дослідження провели вчені Оксфордського університету.
В середньому на кожній шведській кроні знайшли 39,6 тис. бактерій, тоді як на датській – 40,3 тисячі. Типовим результатом для європейських валют виявилося 26 тисяч бактерій. Вчені підкреслюють, що цієї кількості вистачить, щоб спровокувати захворювання.
Російський рубль посів третю сходинку з 30 тисячами бактерій.
У свою чергу, євро виявилося найбільш чистою валютою – на купюрах в середньому було знайдено 11 тисяч бактерій.
Які види бацил знайшли на купюрах, не повідомляється. Уточнюється, що вони провокують інфекційні хвороби дихальної та видільної систем, а також можуть спровокувати зараження ран. Попередні дослідження показували наявність на грошах бактерій клебсіела і ентеробактерій.
Дослідженням були охоплені 15 валют, повний список держав і валют не вказано. Нагадаємо, що наразі до Євросоюзу входять 27 країн, але не всі з них погодилися відмовитися від нацвалюти заради євро.
А нещодавно Шнобелівську премію з економіки присудили вченим з Нідерландів, які вивчали валюту різних країн. Виходячи з їхнього дослідження, найбрудніші – в прямому сенсі слова – паперові гроші ходять у Румунії.
Зазначимо, що згідно з дослідженням MasterCard, 83 відсотки європейців вірять, що готівкові гроші брудні, і на них присутні бактерії. При цьому досить популярна думка, що купюри є найбруднішими з усіх повсякденних предметів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас