Renault обіцяє європейцям бюджетний електричний кросовер вартістю 10 тисяч євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault обіцяє європейцям бюджетний електричний кросовер вартістю 10 тисяч євро

Технології&Авто
1695
Компанія Renault протягом наступних п’яти років може вивести на європейський ринок доступний електричний кросовер зі стартовою вартістю не більше ніж 10 тис. євро.
Про це виданню Automotive News розповів генеральний директор французької марки Тьєррі Боллор, передає Autonews.
«Далеко не кожен може дозволити собі заплатити ті суми, за які сьогодні автовиробники пропонують свої електрокари. Практично всі намагаються випускати машини у верхньому ціновому сегменті, однак ми не повинні забувати, що електричний транспорт повинен бути доступним», — зазначив Боллор.
У квітні компанія Renault представила на Шанхайському автосалоні серійну версію компактного електричного кросовера K-ZE, прототип якого був показаний восени 2018 р. на мотор-шоу в Парижі.
Новинка позиціонується як доступний масовий електромобіль.
Автовиробник зазначив, що автомобіль розроблявся відповідно до «високих європейських стандартів». Розмір колісної бази кросовера склав 2423 мм, а дорожній просвіт дорівнює 150 міліметрів. Об’єм багажного відділення — 300 літрів.
Renault KZ-E оснастили єдиним електричним агрегатом, що розвиває 44 к. с. і 125 Н·м крутного моменту. Комплект літій-іонних батарей на 26,8 кВт·год дозволяє проїхати без підзарядки близько 200-250 кілометрів. Нещодавно продажі цього автомобіля стартували в Китаї, де ціни на нього починаються від 66 800 юанів (приблизно 9,3 тис. доларів).
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас