Мінфін відзвітував про виконання держбюджету за серпень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін відзвітував про виконання держбюджету за серпень

Казна та Політика
602
Аналіз показників виконання розпису державного бюджету 2019 року свідчить про продовження негативного впливу ряду тенденцій на бюджетні доходи.
Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.
Надходження від окремих податків замість звичного недовиконання в останні місяці вдалось навіть дещо перевиконати. Зокрема, у серпні позитивно вплинули на бюджет держави акцизний податок з тютюнових виробів, ПДВ з вироблених в Україні товарів, податок на прибуток підприємств і податок на доходи фізичних осіб.
Проте ці фактори за підсумками місяця не компенсували невиконання, зокрема, по митних платежах та рентній платі за видобуток природного газу. Тому доходи загального фонду Державного бюджету за 8 місяців зросли на 7,7% р/р до 594,1 млрд грн та становили 95,1% від розпису.
Наявні кошти дозволять вчасно і в повному обсязі профінансувати зобов’язання держави за внутрішнім та зовнішнім боргом в повному обсязі.
Державні запозичення за загальним фондом державного бюджету у січні-серпні цього року склали близько 318,8 млрд грн (платежі з погашення державного боргу в цей період становили 262,7 млрд гривень). Міністерство фінансів продовжило знижувати вартість запозичень по всім інструментам на внутрішньому ринку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас