Мінрегіон пропонує розміщувати в парках невеликі кафе і магазини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон пропонує розміщувати в парках невеликі кафе і магазини

Казна та Політика
738
Мінрегіон оновлює державні будівельні норми (ДБН) з благоустрою, зокрема, зараз вивчається пропозиція – передбачити в нових або реконструйованих парках відповідні інженерні мережі для розміщення невеликого сучасного кафе чи магазину для зручності відвідувачів.
Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, повідомляє прес-служба відомства.
“Зазвичай під час прогулянки по парку, особливо з дітьми, потрібні 2 важливі речі. Перше – нормальний туалет у кроковій доступності. Друге – місце, де можна придбати питну воду, морозиво або просто відпочити, випити кави. І для того, щоб це було цивілізовано і сучасно організовано, звичайно, потрібні відповідні умови і повинні бути проведені необхідні комунікації. Тому зараз ми розглядаємо пропозицію передбачати такі речі в нових парках відразу при проектуванні. Щоб в кожному новому парку було сучасне стаціонарне кафе або магазин. Щоб там або поруч був нормальний доступний туалет для всіх і інші зручності”, – сказав Парцхаладзе.
Він зазначив, що такі зміни не означатимуть, що кафе в парках будуть на кожному кроці. У нових нормах.ю що розробляються, повинно бути обов’язково чітко прописано максимально можливу кількість таких кафе, яка залежатиме від загальної площі парку або кількості відвідувачів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас