Банки почали видавати кредити на картки «Простір» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки почали видавати кредити на картки «Простір»

Кредит&Депозит
8720
Українські банки тестують видачу кредитів на картки національної платіжної системи «Простір» в невеликих населених пунктах.
Про це заявив заступник голови правління Банку Форвард Костянтин Кошеленко в ході круглого столу, організованого «Фінансовим клубом».
«Банк Форвард цього року вступив до системи і побачив соціальну функцію в цих картках. І використовуємо їх зараз для видачі готівкових кредитів у районних центрах. У нас велика мережа, і готівкові кредити видаємо на «Простір», тому що це дешевше для банку і клієнта», – сказав Костянтин Кошеленко.
Банкір стверджує, що клієнти не скаржаться, що їм не вистачає інфраструктури для використання національних платіжних карток.
«Ми видаємо десятки мільйонів на місяць на ці картки. І ми не почули жодної скарги від клієнтів, що немає інфраструктури, чи зручно зняти гроші, чи зручно розрахуватися. Вони отримали готівковий кредит і відразу ж або знімають готівку і витрачають її, або одноразово розраховуються. І інфраструктури райцентрів вистачає, щоб користуватися карткою», – розповів Костянтин Кошеленко.
Для таких банківських продуктів клас картки, дійсно, неважливий. «Клієнтові дають картку з готівкою, яку йому необхідно десь зняти. І йому байдуже, чи безконтактна картка, чи має вона міжнародний бренд. Він просто знімає свій кеш», – пояснює директор департаменту розвитку карткового і транзакційного бізнесу Ідея Банку Іван Степанець.
За даними системи «Простір», з нею працює 27 банків, в тому числі такі великі гравці, як ПриватБанк, Ощадбанк, Альфа-Банк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ, ОТП Банк, Укргазбанк.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко та комфортно обрати необхідний саме для вас кредитний продукт.

Обрати для себе

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас