Депутати ухвалили закон про габаритно-ваговий контроль на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати ухвалили закон про габаритно-ваговий контроль на дорогах

Казна та Політика
2963
Рада ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю.
За проект проголосували 331 народних обранців.
Законопроєкт №1047 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю” покликаний попередити передчасне руйнування автомобільних доріг перевантаженими транспортними засобами.
Він унеможливлює надмірні витрати бюджетних коштів на усунення наслідків такого руйнування та поліпшує умови безпечного руху на автомобільних дорогах.
Проектом закону передбачається:
  • за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 5% до 10% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу накладається штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 10% до 20% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу – штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм понад 20% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу – штраф у розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас