В УЗ відповіли, на що спрямують кошти, залучені від дорозміщення єврооблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В УЗ відповіли, на що спрямують кошти, залучені від дорозміщення єврооблігацій

Фондовий ринок
240
АТ “Укрзалізниця” направить кошти, залучені від дорозміщення єврооблігацій на суму майже $100 млн, на оновлення залізничного полотна транспортних коридорів TEN-T (транс’європейська транспортна система).
Про це повідомив на своїй сторінці міністр інфраструктури Владислав Криклій.
“Україна інтегрується в транспортну систему ЄС. Сьогодні “Укрзалізниця” розмістила майже $100 млн єврооблігацій з кінцевим терміном погашення додаткового випуску – в 2024 році і з ефективною ставкою в 7,292% річних. Ставка купона за бондами є найнижчою з 2011 року серед квазісуверенних позичальників з України”, – зазначив міністр.
За його словами, отримані кошти підуть на оновлення залізничного полотна транспортних коридорів TEN-T, через які проходить близько 80% всіх транзитних вантажів.
“Всі закупівлі в рамках цього фінансування пройдуть на якісно новому рівні організації та значно розшириться перелік можливих постачальників. Очікуємо економію за рахунок більшої конкуренції”, – зазначив Криклій.

Довідка Finance.ua:

  • “Укрзалізниця” залучила $100 млн, дорозмістить єврооблігації з погашенням в 2024 році на $94,9 млн за номіналом.
  • 2 липня 2019 року “Укрзалізниця” розмістила 5-річні євробонди на $500 млн під 8,25% річних. Організаторами розміщення виступили JP Morgan і інвесткомпанія Dragon Capital. Встановлена ​​ставка виявилася більш ніж на 1,5 процентних пункту нижче купона за наявним випуском від 2013 року.
  • За даними голови правління “Укрзалізниці” Євгена Кравцова, понад 175 інвесторів з Великобританії, континентальної Європи, США та Азії представили свої пропозиції про придбання цінних паперів, а попит в 5 разів перевищив пропозицію і досяг $2,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас