Німеччина не отримала користі від переходу на "зелену" енергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина не отримала користі від переходу на "зелену" енергію

Енергетика
2861
Перехід Німеччини на відновлювані джерела енергії (ВДЕ) не призвів до зниження викидів вуглекислого газу в атмосферу, але збільшив вартість енергії для споживачів.
Про це заявила старший виконавчий віце-президент Electricite de France (EDF) Маріанн Легно на Світовому енергетичному конгресі.
“Якщо ми подивимося на процес переходу від використання одних видів енергії до інших у Німеччині, що стало рішучими політичними заходами, рівень викидів СО2 зараз такий самий, який був у 90-х роках. Проте величезна сума витрат покладена на жителів і платників податків, тому що були інвестовані величезні суми у відновлювані джерела енергії. І коли немає сонця або вітру, потрібне базове навантаження. Що є базовим навантаженням у Німеччині? Це буре вугілля”, – сказала вона.
“Ціни на енергію в Німеччині для промислових споживачів на 30% вищі, ніж у Франції. Давайте оперувати фактами і цифрами, а не ідеологією!” – зазначила вона.
На її думку, в кожній країні в сфері енергетики має ухвалюватися індивідуальний комплекс рішень.
На цьому ж конгресі голова OMV Райнер Зеле закликав громадян замислюватися над проблемою викидів і шукати, як вони в повсякденному житті можуть робити внесок у її вирішення, а не перекладати її на політиків і промисловість.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас