Ісландський лоукостер відродиться після банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ісландський лоукостер відродиться після банкрутства

Фондовий ринок
707
Американка Мішель Балларін, яка очолює компанії Oasis Aviation Group і USAerospace, завершила купівлю активів WOW Air і планує відновити роботу ісландського перевізника. Перші польоти повинні бути виконані вже в жовтні цього року.
Як пише ЦТС, про це повідомляє портал Рasazer.
Балларін мала намір ще влітку придбати активи збанкрутілого ісландського перевізника, проте до транзакції справа дійшла лише минулого тижня.
На скликаній прес-конференції Мішель Балларін оголосила про відновлення роботи авіакомпанії і перші польоти, які відбудуться в жовтні. Спочатку будуть експлуатуватися два літаки, в літній сезон 2020 року їх кількість, як очікується, збільшиться до чотирьох. У більш довгостроковій перспективі перевізник зможе використовувати 10-12 літаків. Наступним завданням компанії стане вихід у прибутковість.
Перший оголошений маршрут — Кефлавік – Вашингтон-Даллес. Новий перевізник збереже бренд і назву WOW Air. Авіакомпанія буде наймати Ісландський персонал. На початковому етапі роботи авіакомпанія буде використовувати американський сертифікат авіаперевізника (AOC), але в планах – і отримання ісландського сертифіката. Балларін має намір інвестувати в проект 85 млн доларів, не залучаючи при цьому кредитні кошти.
На авіаринку говорять про неоднозначні ідеї нової власниці колишньої ісландської авіакомпанії, які та має намір втілити в життя. Так, авіакомпанія повинна буде забезпечити більш високий рівень харчування на борту. З цією метою залучається шеф-кухар ресторану з трьома зірками Мішлен.
Ще одна ідея — використовувати технологію біометричного сканування, щоб скоротити час, необхідний для посадки на літак. Сканування буде доступно в аеропортах Вашингтона і Кефлавика.
Третя ідея – надати доступ в бізнес-зали всім пасажирам літака. Ця опція буде доступна у всіх аеропортах, з яких буде літати WOW, крім того, вона буде включена у вартість квитка.
У зв’язку з цим експерти губляться в здогадах, яку саме бізнес-модель буде сповідувати відроджений авіаперевізник, оскільки, з одного боку, пасажири отримають більш якісні послуги, з іншого боку – квитки повинні залишатися доступними за ціною. Компанія також має намір зосередитися на вантажоперевезеннях і дати нові можливості для електронної комерції між Ісландією і США.

Довідка Finance.ua:
  • Компанію WOW air спіткало банкрутство навесні 2019 року.
  • Авіакомпанія базувалася в аеропорту Кеблавік міста Рейк’явік, звідки виконувала міжнародні рейси в 32 аеропорти Європи і США.
  • У 2018 році WOW air потрапила в список найдешевших авіакомпаній світу, зайнявши у відповідному рейтингу 7 місце.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас